سیفون (Siphon) یک وسیلهای است که برای انتقال مایعات از یک مکان به مکان دیگر به کار میرود، معمولاً به صورت یک لولهٔ خمیده با دو پایه یا دو سر است. این وسیله بر اساس اصول فیزیکی و آسیابهای سیالات عمل میکند و به طور خاص برای انتقال مایعات در سطوح مختلف و ارتفاعهای مختلف استفاده میشود. به علاوه سیفون از تجهیزات مهم در سرویس بهداشتی است. همانطور که اشاره کردیم سیفون از لوله ای خمیده تشکیل میشود که در زیر روشویی (مانند روشویی کابینتی، و یا سرامیکی) یا ظرفشویی قابل نصب است، عملکرد آن به گونهای بوده که باعث رعایت بهداشت و ممانعت از ورود گاز و بوهای نامطبوع به داخل محیط میشود. برای آشنایی بیشتر با سیفون، بررسی انواع سیفون و آموزش نصب سیفون روشویی تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
آشنایی با سیفون روشویی
سیفون روشویی (Siphon یا Syphon) از تجهیزات مهم در سیستم لوله کشی است، که کاربرد اصلی آن مربوط به فاضلاب است. به کاربردن سیفون روشویی از ورود بوی ناخوشایند فاضلاب به محیط داخل ممانعت میکند. بسیاری از افراد از بوی ناخوشایند فاضلاب در لوله کشی، سینک یا روشویی خود شکایت میکنند. بدون شک، این مسئلهی آزاردهنده مشکلاتی را برای ما به وجود خواهد آورد. در این موارد استفاده از سیفون روشویی راه گشای این مشکل خواهد بود.
عملکرد سیفون روشویی به این صورت است که پس از تخلیه سیفون، حجمی از آب در آن باقی میماند که باعث آببندی روشویی میشود. به موجب این آببندی ارتباط محیط داخل با فاضلاب شهری قطع میشود. آب مانند عایقی از ورود گازها و هوای نامطبوع چاه فاضلاب به فضای داخلی جلوگیری میکند. سیفون روشویی انواع مختلفی دارد که در ادامه به بررسی آن میپردازیم.
انواع سیفون روشویی
با توجه به اهمیت سیفون در سیستم روشویی بهتر است قبل از نصب، با انواع آنها آشنا شوید تا در هنگام نصب با اطلاعات کافی اقدام به خرید سیفون کنید. در ادامه انواع سیفون روشویی بیشتر آشنا میشویم. این مدلها عبارت اند از:
تک لنگه
سیفونهای روشویی متداول به صورت تک لگن با مخزنی بزرگ هستند. سیفون تک لنگه برای انواع روشویی سرامیک و یا روشویی کابینتی کوچک و سینک ظرفشویی تک لنگه کاربرد دارند. زیرآب، لوله خرطومی و سایر تجهیزات آن باعث مطابقت با اکثر روشوییها از جمله روشویی سرامیک می شود. معمولا از جنس استیل و پلی پروپیلن ساخته میشود.
دو قلو
سیفون دو قلو یا دو لگنه نمونه جدیدتری از سیفونهای روشویی هستند که کاربرد بیشتری دارند. کاربرد این مدل اغلب برای سینکهای آشپزخانه دو لگن است. سیفون دو قلو علاوه بر سیفونی که در نمونه تک لگنه وجود دارد، یک سیفون کوچکتر اضافه دارد. جنس این سیفون از پی وی سی و استیل است.
سه لنگه
در نمونه دیگری از سیفون های روشویی یا سینک علاوه بر دو لگنی که در سیفونهای دو لگنه وجود دارد، یک لگن دیگر نیز هست که معمولا لگن میانی کوچکتر و بین آن دو قرار میگیرد.
تجهیزات مورد نیاز برای نصب سیفون روشویی
تا اینجای مقاله با سیفون و انواع آن آشنا شدیم. قبل از شروع فرایند نصب باید تجهیزات و ابزارهای مورد نیاز را آماده کنیم. این تجهیزات شامل موارد زیر است که بیشتر با آنها آشنا میشویم.
- زیر آب سیفون
- لوله عمودی
- سه راهی
- مخزن
- سه راهی تخلیه
- آکاردئونی تخلیه
- مهره ها
آموزش نصب سیفون روشویی
سیفون روشویی متشکل از قطعات کوچک و بزرگ زیادی است که باید هر یک در جای خود به درستی قرار بگیرند. شما در منزل بدون نیاز به تخصص در لوله کشی نیز میتوانید این کار را نجام دهید. این کار به وسیله و ابزار ویژهای هم نیاز ندارد. نکته ای که باید به آن دقت کنید نصب واشرها است. این کار باید با دقت بالا انجام شود تا از پارگی و خرابی واشر جلوگیری کند. واشرها نقش اساسی در عایق کاری و جلوگیری از ورود گاز و هوای آلوده به داخل را دارند.
سیفونها از سه بخش اصلی شترگلویی، بازو و لوله تشکیل میشوند. متریالی که برای ساخت سیفونهای روشویی استفاده میشود اغلب PVC است. اگر هنگام خرید، سیفونی را انتخاب کنید که دارای لوله خرطومی منعطف باشد، به شما این امکان را میدهد که هنگام نصب به میزان دلخواه آن را کوتاه یا بلند کنید. راهنمای گام به گام آمورش نصب سیفونهای روشویی و ظرفشویی را در ادامه برای شما شرح میدهیم.
آموزش نصب سیفون روشویی مرحله به مرحله
- در گام اول سینک یا روشور باید خالی از آب باشد، لوله آب را نیز ببندید. قسمت توری سیفون باید روی سینک قرار بگیرد، پیج آن را به پایین سینک هدایت کنید و آنرا فیکس کنید؛ با دست آن را در محل ثابت نگه دارید و پیچ آن را ببندید.
- تعداد خروجی های آب را در نظر داشته باشید. نحوه نصب سیفون سینک دو لگنه با تک لگن متفاوت است و باید باتوجه به سینک یا روشویی خود سیفون مناسب را نصب کنبد.
- نکته مهم در نصب سیفون، آب بندی صحیح آن است. عدم آب بندی سیفون موجب نشت آب و گاز و بی نتیجه شدن نصب سیفون می شود. قراردادن درست واشرها کمک می کند از نشت آب جلوگیری شود. استفاده از چسب های آکواریوم برای نقاط اتصال راهکار خوبی برای آب بندی صحیح سیفون است.
- اگر از لوله های اتصال و دنباله بلندتری استفاده کنید، به شما این اطمینان را می دهد که در نصب آن کوتاه نیاید و به مشکل برنخورید. درصورتی که در پایان کار لوله اضافه بود، می توانید به اندازه مورد نیاز برش دهید.
- هنگام سفت کردن اتصالات سیفون زیر سینک روشویی، از ابزارهای قدرتمند استفاده نکنید زیرا اتصالات معمولا از جنس پلاستیک است و در صورت وارد شدن فشار بیش از حد ممکن است ترک بخورد یا بشکند. با فشار دست آن را بپیچید و محکم کنید.
نکات طلایی در نصب ایمن سیفون روشویی
- همانگونه که گفته شد از پیچاندن و سفت کردن اتصالات بیش از حد نیاز خودداری کنید.
- اگر پس از نصب مطمئن نبودید که آیا سیفون به درستی زیر روشویی نصب شده است یا خیر پس از تست آن در صورتی که قطرات بسیار ریزی از آن نشت کرد، میتوانید با بستن نوار تفلون از نشت آب جلوگیری کنید.
- برای تست درستی نصب سیفون روشویی بر روی روشویی، زیر سینک روشویی مقداری پارچه خشک یا روزنامه قرار دهید و سپس آب را باز کنید، در صورتی که آبی نشت نکرد میتوانید آنها را بردارید و با خیال راحت از آن استفاده کنید.
- سیفون بهتر است در سطح پایینتری نسبت به سایر اتصالات زیر سینک روشویی قرار بگیرد تا کارایی خوبی داشته باشد.
جمع بندی
در این مطلب به آموزش نصب سیفون روشویی پرداختیم. با شناخت انواع سیفون روشویی و سینک و نحوه نصب آن، شما به سادگی در خانه میتوانید سیفون را نصب کنید و نیاز به لوله کش و تاسیساتی نداشته باشید. اگر به دنبال خرید بهترین روشویی برای سرویس بهداشی و حمام خود هستید، بازارک بهترین گزینه برای تهیه انوع روشویی سرامیکی، روشویی کابینتی و آیینههای بک لایت است. تنوع بالا، کیفیت ساخت و متریال عالی در کنار قیمت مقرون به صرفه بازارک را به محبوبترین فروشگاه اینترنتی در این حوزه تبدیل کرده است.